Krigens offer

A-6-odelagt-Screenshot_20240213_004239 Ødelagt skole i Tsjernihiv. Foto Knut Yrvin

I Tsjernihiv har vi sette hva som tar mange år å bygge opp, bare tar noen få timer eller dager å ødelegge fullstendig.

Bildene viser noe av ødeleggelsene av en skoler i byen Tsjernihiv, nord i Ukraina. En by på størrelse med Bergen 10 mil fra den russiske grensen. Skolene ble ødelagt under de innledende russiske angrepene rettet mot hovedstaten Kyiv. På bare minutter ble skolene bombet i stykker.

Læreren som viste oss skolene fortalte hvordan hennes barn hadde blitt voksne på en dag når russerne bombet området som verst. Datteren på tretten og sønnen på fem fikk beskjed at om mamma kunne dø i bombeangrepene. Derfor måtte de vite hva de skulle ha på seg, hvem de skulle ringe og hvor de skulle gå. 

I et av de ødelagte skolebyggene fant en voksen en liten jente noen måneder etter bombingen. Hun satt i ruinene av skolenes bibliotek og leste en bok.

Lærer forteller om jente som leser bok i det ødelagte skolebiblioteket

Dette er krigens pris. Barn mister foreldre. Man kan ikke planlegge for annet enn å overleve. Og de som overlever drømmer om et samfunn som er tilbake til normalen. En normal hvor man kan planlegge neste dag og neste uke. Uten å få det stoppet av neste flyalarm og man må oppsøke tilfluktsrommet.

Derfor er det viktig å bistå med gjenoppbyggingen av skolene i Ukraina. Og hver og en vi har møtt når vi leverer brukte PC-er og annen nødhjelp, takker Norge for å bidra.

Hjelp oss videre på veien i å bygge opp Ukraina 👍 
Les mere her: https://pc-aid.no 

Logg inn for å lese hele innlegget
For at du skal kunne lese hele innlegget, må du logge inn først
×
Hold deg oppdatert

Når du abonnerer på bloggen, sender vi deg en e-post når det er nye oppdateringer på nettsiden, slik at du ikke går glipp av noen av dem.

Debian Edu gets kids back to schools in Ukraine
Lærere takker for bærbare med Linux
 

Kommentarer

Ingen kommentarer her enda. Bli den første som legger inn en kommentar
Allerede registrert? Logg inn her
tirsdag 25. juni 2024