+250 bærbare til Ukraina

20240317_22182_20240320-170649_1 PC-er klare til å pakkes i beskyttelseskasser

I påskeaksjonen så er det nå samlet inn og installert Debian Edu på over 250 brukte bærbare PC-er til skoler som skal til Kharkiv med avreise torsdag 21. mars. 

Det har vært ekstraordinært hardt arbeid med å installere rundt 25-30 PC-er hver dag både på helgedugnad med 11-12 bidragsytere og sju lange ettermiddager og kvelder med 3-4 som har klargjort og installert. Halvparten av de som har bidratt er ukrainere.  

Ekstraordinær innsats

Tempo har nådd ny rekord med blant annet hjelp av automatisert installasjon. Her med Kjell Arne Rekaa i forgrunnen som passer på sju PC-er som installeres i en rekke, donert av Sparebank 1. 

Rask installasjon

Maskinene ble plassert i tilsammen sju beskyttelseskasser av militær standard som blant annet gir isolasjon mot vann. Hver kasse veier over 100 kilo som er akkurat så tunge, at de er omtrent umulig å kjøre i heis fra rommene med installasjon ut til skaphenger. Hele 642 kilo med bærbare i kaser.

Beskyttelseskasser

Malin Bruland har gjort en solid jobb med å holde styr på hver eneste PC slik at de blir registrert korrekt i toll-dokumenter til grenseovergangen til Ukraina. Det blir nye dugnader framover da vi har fått inn over 100 stasjonære og bærbare maskiner, sier hun. Over 50 stasjonære PC-er må på lufta. Flere med donerte harddisker og skjerm-testing. Over 50 bærbare skal også installeres. Pluss at det skal samles inn flere maskiner. 

Ta kontakt og doner her: 
https://pc-aid.no/doner-laptop-til-ukraina

Logg inn for å lese hele innlegget
For at du skal kunne lese hele innlegget, må du logge inn først
×
Hold deg oppdatert

Når du abonnerer på bloggen, sender vi deg en e-post når det er nye oppdateringer på nettsiden, slik at du ikke går glipp av noen av dem.

En bunke PC-er fra Birkenes og Lillesand
 

Kommentarer

Ingen kommentarer her enda. Bli den første som legger inn en kommentar
Allerede registrert? Logg inn her
tirsdag 25. juni 2024