En bunke PC-er fra Birkenes og Lillesand

Screenshot_20240307_094948 Faksimilen er fra Lillesand-Posten 4. mars 2024

Framfor å skrote velfungerende bærbare PC-er som såkalt EE-avall, har den dyktige IT-tjenesten i Birkenes og Lillesand donert over 50 bærbare til skoler i Ukraina. 

I tillegg kommer det 100 Chromebooks som skal installeres med Debian Edu, rapporterer Lillesand-Posten!

Første runde med brukte bærbare ble hentet torsdag 29. februar. NorseAid er på vei til å avtale ny runde med henting om få uker. 

På videomøte 27. januar med IT-tjenesten ble NorseAid det avtalt samarbeid om å donere brukte bærbare PC-er til Ukraina, framfor å skrot velfungerende datamaskiner gjennom ordningen med EE-avfall. Siden det har IT-fagfolkene i Birkenes og Lillesand handlet resolutt. 

Bystyret i Tsjernihiv følger opp

Vi kan også vise til bystyret i storbyen Tsjernihiv har publisert foto med elever som bruker brukte PC-er som er donert blant annet fra Asker kommune og Metis videregående i Bergen. Dette er PC-er installert med Debian Edu på dugnaer organisert av NUUG og transportert av NorseAid til regionen etter avtale med utdanningsmyndighetene. 

Faksimile fra hjemmesiden til bystyret i Kharkiv med brukte bærbare PC-er levert av NorseAid

Beskrivelse av vedlagte faksimiler: 

Faksimilen er fra Lillesand-Posten 4. mars 2024. Fotograf og journalist er Henrik Lenborg. De på bildet er Kathrine Engestøl (f.v.), Vebjørn Brødsjø, Robert Vabo, Malin Bruland, og Knut Yrvin. 

Foto nummer to er fra bystyret i Tsjernihiv med elever som bruker gjenbrukte PC-er som NorseAid har levert. PC-er donert i hovedsag fra Asker kommune og Metis videregående i Bergen.

Se kilde fra bystyret i Kharkiv: 
https://chernigiv-rada.gov.ua/news/id-160200/ 

Logg inn for å lese hele innlegget
For at du skal kunne lese hele innlegget, må du logge inn først
×
Hold deg oppdatert

Når du abonnerer på bloggen, sender vi deg en e-post når det er nye oppdateringer på nettsiden, slik at du ikke går glipp av noen av dem.

+250 bærbare til Ukraina
Ukraina takker
 

Kommentarer

Ingen kommentarer her enda. Bli den første som legger inn en kommentar
Allerede registrert? Logg inn her
tirsdag 25. juni 2024