Første dag i Ukraina: 4 skoler på lufta

421754346_382573371054779_6716954596388906912_n Yana Prybysh sammen med sønnen overleverer PC-er til skolesjefen i Peretsjyn, Vladyslav Tsapyk. Foto: Knut Yrvin

Etter 2000 kilometer med kjøring fra Noresund gjennom Oslo har NorseAid levert PC-er til fire skoler i Peretsjyn i Ukraina til stor glede for lærere og skolesjefen. 

Vi har etter passering av grensen overraskende raskt fra Slovakia til Uzjhorod i Ukraina. For så å møte Yana Prybys som er engelsklærer på skole i Peretsjyn. Vi fikk rullet ut PC-er på hele fire skoler på fire timer, som er ny rekord.  

Rektor Myroslava Chubirka er strålende fornøyd med mottak av en PC-er

Hver skole som mottar PC-er undertegner egen avtale som også betyr at vi samarbeider med NorseAid og dataforeningen NUUG om støtte og ytterligere skolerelevante tilpasninger. 

Noen har stilt spørsmål om elevene bruker noen av de 100 faglige-pedagogiske programmene som følger med Debian Edu. Tilbakemeldinger er entydige. Elevene bruker overraskende mange av programmene blant annet gruppelæring, som dette bildet viser.  

Skoleelever i gruppelæring med pedagogisk programvare som følger med Debian Edu

Status per 2. februar 2024

Hittil er det levert bærbare PC-er til 10 skoler, 15 bibliotek. I morgen, torsdag 3. februar skal vi utstyre 13 barnehager med datamaskiner.  

Foto: Malin Bruland, Knut Yrvin. Vladyslav Tsapys 

Logg inn for å lese hele innlegget
For at du skal kunne lese hele innlegget, må du logge inn først
×
Hold deg oppdatert

Når du abonnerer på bloggen, sender vi deg en e-post når det er nye oppdateringer på nettsiden, slik at du ikke går glipp av noen av dem.

Lærere takker for bærbare med Linux
341 PC-er klare for Ukraina 
 

Kommentarer

Ingen kommentarer her enda. Bli den første som legger inn en kommentar
Allerede registrert? Logg inn her
tirsdag 25. juni 2024